Председателят на ПГ на Български възход Стефан Янев коментира предложената от Продължаваме

...
Председателят на ПГ на Български възход Стефан Янев коментира предложената от Продължаваме
Коментари Харесай

Ще подкрепи ли Янев ПП? Условието

Председателят на ПГ на " Български напредък "  Стефан Янев коментира препоръчаната от " Продължаваме промяната " декларация за установяване на предпочитаните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание и ограниченията, нужни за тяхното реализиране, която депутатите би трябвало да обсъдят в петък. Към този миг има редица въпроси, които остават открити и неотговорени, сподели той пред публицисти в коридорите на Народното събрание. 

На първо това е въпросът дали тази декларация дава отговор на главния въпрос за сформиране на държавно управление е дали има болшинство, дали тази декларация е в положение да подсигурява болшинство от повече от 120 депутати. Това все още не е ясно. За нас в основата на болшинството е евентуално съдружно съглашение, което подсигурява кой носи отговорност, какви са механизмите за взимане на решения, какви са механизмите за взаимоотношение сред изпълнителната и законодателната власт. В подтекста на всички тези въпроси отговорът дали ще получи поддръжка или не, ще се разбере в околните дни. Нека да приемем, че по тази декларация към момента се работи, има време за доизчистване на текстове, да се получи изясненост на тези въпроси, за които стана въпрос и тогава ще преценим дали ще я подкрепим, съобщи Янев.
-->
Той посочи, че е подготвен за хипотезата, че третият мандат може да бъде връчен на " Български напредък ". Когато пристигна тази догадка, ще забележим по какъв начин ще я осъществяваме, уточни водачът на партията.

Попитан механизмът на втория или на третия мандат би бил по-работещ при сегашната настройка в Народното събрание, Стефан Янев коментира: " Механизмът на всеки един мандат би трябвало да бъде подобен, че да докара до краен резултат. По крайния резултат ще разберем кой механизъм е бил по-работещ ".

В отговор на въпрос той посочи, че в случай че бъдат изчистени детайлите в препоръчаната от Политическа партия декларация, към които от " Български напредък " имат искания, е допустимо да дадат поддръжка за документа.

По думите на Янев държавно управление на малцинството не би било работещо. Би било неустойчиво. То евентуално ще бъде пленник на плаващи малцинства, които във всеки един миг могат да трансформират вероятността за неговото битие, сподели водачът на " Български напредък ".

За нас сполучливото основаване на структура, която е в положение да излъчи държавно управление и да го избере, е съществуването на съдружно съглашение. Дали ние ще бъдем част от него или не, не е значимо. Важното е да има такова съдружно съглашение, с ангажимент кой носи отговорност за решенията и какъв е механизмът на решенията, съобщи още Стефан Янев, представен от novini.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР